Graag stel ik mezelf even voor.

Mijn naam is Jessy Mouton, van opleiding ben ik psychologisch consulent. Ik werkte 10 jaar lang in de human resources (selectie/rekrutering/outplacement). Ik was opgebrand en kreeg het moeilijk met de harde branche en de bijhorende prestatiedrang. Ik werkte fulltime, met twee kleine kinderen, ik klopte lange dagen… Om een lang verhaal kort te maken, die periode voelde ik me letterlijk leeggezogen. Ik had geen energie meer, voelde mij totaal uitgeput. Vele moeders zullen dit kunnen beamen dat we ons in 101 bochten moeten wringen om de hele planning op punt te stellen. Het was tijd voor verandering!

In 2011 maakte ik de omschakeling naar de gezondheidssector. Tevens begon ik mij te verdiepen in natuurlijke geneeswijzen en alternatieve therapiën. Via zelfstudie heb ik mij verdiept in yoga, shiatsu, kristaltherapie en kruidengeneeskunde. Allemaal zeer boeiende thema’s.

De laatste jaren straal ik in mijn vel, meer en meer begon ik tintelingen in mijn handen te krijgen, een warm gevoel, moeilijk te omschrijven. Ik zag het gewoon als energie door mij goed te voelen. Ik lach veel, nog vaker dan vroeger, mensen beamen dat ook. Dit doet mij goed als ik positieve energie kan doorgeven. Maar dit is meer dan energie. Het lot bracht mij samen met een prachtige dame die mijn pad bewandelde. Via haar werd mijn kanaal nog meer open gesteld. Open voor iets nieuws, iets wonderbaarlijks. Haar energie vermengde zich met de mijne, dit klinkt nu misschien heel esoterisch maar zij deed iets met mij wat het nog meer deed openbloeien. Het gevoel dat er iets uit mijn lichaam moest. Zij noemde het Reiki. Dank u Grietje!

Door haar zette ik de stap om een opleiding Reiki te volgen. Een werkelijke openbaring! Een gevoel van herkenning. Dit was het, die jaren in mij groeide en die er uit moest.
Ik ben zo dankbaar en voel mij vereerd en trots.
Dit was het begin van een mooi verhaal voor mij… ondertussen mag ik mij reeds twee jaar master Usui Reiki en master Dolphin Trilogy Reiki noemen (alhoewel dat niet in mijn aard ligt). Tevens heb ik mijn mastergraad Shambhala gevolgd waardoor ik meer intuïtief en diepgaander kan werken. Ik volgde ook de opleidingen oorkaarsentherapie en Ayurvedische massage.

Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding energetisch therapeut. Mijn doel is mij verder te verdiepen om op een diepgaander niveau mensen te kunnen helen. Want uiteindelijk is dat het mooiste, mensen hun pijn weg nemen, rust te bieden en hen terug in balans te brengen.

Warme groetjes

 

 

Opleiding :

Bachelor psychologie (psychologisch consulent)

 

Behaalde certificaten/diploma’s :

Usui Reiki sytem Natural Healing “mastergraad” - Clement Vaeyens & Els Couvreur – EnergiKa 2016

Dolphin Trilogy Reiki “mastergraad” - medium Tim Everaerts 2016

Shambhala Eenheid “mastergraad” - Nitya Shima Healing – Karin Brock 2016

Ayurvedische massage – De schoonheidsschool te Gentbrugge 2016

 

Momenteel volg ik de opleiding Energetisch therapeut via Centrum voor afstandsonderwijs.

 

Gevolgde cursussen:

Shiatsu – Wellconnected

Intuitief schilderen – Creamagico

Oorkaarsentherapie – Nitya Shima Healing – Karin Brock